Informationer
Dato 23.09.2022
Start 20:00
Slut 23:00
Lokation Grønnemose Skole
Høje Gladsaxe Torv 4
2860 Søborg
Den 23. september fejrer vi et ganske særligt jubilæum.
Leonardo Pedersens Jazzkapel fylder 60 år og det er der jo en rigtig god grund til at organisere en fest udfra. Kapelmester Leonardo fylder 80 år den 2. juli, han har således været bare 20 år, da hans startede Kapellet.


Aftenens program:
Dørene åbnes kl.19
Kl. 20.00 Koncert 1. del
Kl. 21.00 Fredags hjørne med Henrik Wolsgaard Iversen og Hans Leonardo Pedersen
Kl. 21. 30 Koncert 2. delDer er åbent i Jazzklub baren og derudover kan der købes kaffe og Otello-lagkage.
Vel mødt til en festlig aften.Spørg din morfar om Leonardo Pedersens Jazzkapel. Har han blot den mindste interesse for jazzmusik, vil han få julelys i øjnene ved tanken om dengang, kapellet spillede, så det swingede på de københavnske in-steder. Den slags historier om fortids glans har den yngre generation hørt, så ørevoksen stivner, men det helt utrolige ved lige netop denne historie er, at det selvsamme orkester stadig swinger for fulde huse på jazzscenen i Danmark. Nogle af bandets medlemmer er af naturlige årsager skiftet ud undervejs, men drivkraften bag det hele, Hans Leonardo Pedersen, er "still going særdeles strong".
Kapellet havde premiere d. 19 juni 1962 på Tilsvildeleje Badehotel.
Et job der gav maveskræk, da ikke mindre end tre koryfæer og idoler sad nede blandt publikum: Adrian Benzon, Theis Jensen og Krølle Erik.
Musikerne overlevede dog og spillede til den årlige jazzkonkurence i Odd Fellow Palæet 24. november med 30-40 deltagende orkestre og de vandt konkurrencen.
Sejren åbnede ballet for Kapellet, som ugen efter var i TV og dernæst fik en pladekontrakt med Storyville Records.
Dette medførte en hektisk rejseaktivitet til landets jazzklubber og senere koncerter på festivalerne. På Copenhagen Jazz Festival var orkestret i mange år sidste koncert i Kongens Have for over 2000 publikummer, og med Shim Scham swingdans foran scenen.
Leonardo Pedersens Jazzkapel stod på plakaten på “Riverboat” i Silkeborg, Femø Jazzfestival, Århus jazzfestival og Tønder Festival.
På Roskilde Festival var det, set udfra et festivaldeltagers
synspunkt, ret tidligt på dagen så de blev vækket med “I Østen” bragende ud fra Orange Scene.
Leonardo Pedersens Jazzkapel er vel nok det ældste stadig spillende big band. F.eks. har trompetisten Mogens Eghjort og Leonardo spillet sammen siden 1958, så altså 64 år.

I dag swinger bandet stadig, og det skyldes uden tvivl Hans Leonardo Pedersens ambition og vedholdenhed - kombineret med orkestrets talent. En del af det gamle faste publikum er faldet fra med årene. Til gengæld har Leonardo Pedersens Jazzkapel fået en nye fans, nemlig en gruppe unge swingdansere, som kommer til bandets koncerter og jinger, så dansegulvet swinger.
Musikken der danses og lyttes til er: Count Basie, Duke Ellington, Glen Miller, Quincy Jones og egne kompositioner.
Gennem de 60 år har der været en løbende udskiftning i besætningen men ved den seneste koncert på Ben Websters fødselsdag 27. april i år så den således ud:


Besætning:
Saxofon: Leonardo Pedersen - Aske Drasbæk - Jan Harbeck
Trompet: Mogens Eghjort - Peter Keel- P.C. Nielsen
Trombone: Kim Aagaard - Jørn Nørredal
Piano:  Ole Kock Hansen
Bas: Ib Lund Nielsen
Trommer: Tobias Leonardo Pedersen

 
 
Dørene åbnes
Kl. 19.00
Antal Personer
Ved bestilling af billetter skal du angive det samlede antal personer du ønsker at bestille billet til, for at komme videre til selve bestillingen.